Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Роберто Карвели
Роберто Карвели е роден во Рим, 1968 г. Дипломирал Современа италијанска книжевност. Објавува критика во Adige, Rendicont, а проза во Maltese Narrazioni, Delitti Di Carta, Fernandel, Tratti, Rendinconti, Storie... Предава италијански јазик во средно училиште. Награда: Понтес 2000. Живее и работи во Рим.Блесок бр. 17, октомври-ноември, 2000
      проза: Многу куси раскази


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+