Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ерик Менквелд
Холандски поет, роден во 1959 година. Работел во полето на книжевно издаваштво повеќе од десет години, најмногу како уредник за поезија. Во 1998 година се вклучува во организацијата на познатиот годишен поетски фестивал во Ротердам. Во 1997 година ја објавува збирката Индиферентен симулатор која има добиено две престижни поетски награди во Холандија.Блесок бр. 18, јануари, 2001
      поезија: Избор поезија од поети-учесници на „Виленица 2000“


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+