Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Бранко Пендовски
раскажувач, романсиер и драмски писател. Роден е на 27 мај 1927 година во Кочани. Завршил Филозофски факултет во Скопје. Работел како наставник во Кочани, како новинар во „Млад борец“ и „Нова Македонија“, како уредник во литературниот весник „Разгледи“, како главен уредник и директор во издавачката организација „Култура“ и како уредник во книгоиздателството Кочо Рацин во Скопје. Член на Македонскиот ПЕН центар. Член на ДПМ од 1953 година. Бил претседател на Друштвото на писателите на Македонија.Блесок бр. 18, јануари, 2001
      проза: Зимско сонце


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+