Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Питер Зилахи
Петер Зилахи е роден 1970 во Будимпешта. Неговата проза и поезија се преведени на многу јазици. Во своите дела често ги користи фотографијата, интерактивните медиуми и изведувачките уметности. Неговата збирка поезија Статуа под бел чаршаф готова да скокне е објавена во 1993. неговиот роман-речник Последната прозорска жирафа е објавен во 1998 и досега е преведен на 11 јазици. Со својот мултимедијален CD-ROM настапил во 20 земји ширум светот. Во 2002, Лудвиг музејот во Будимпешта постави изложба со неговите избрани дела.

Повеќе информации: www.zilahy.net


Книги од Питер Зилахи во издание на Блесок:
Блесок бр. 18, јануари, 2001
      проза: Последната прозорска жирафа


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+