Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Васја Ивановски
Роден во Љубљана, Словенија на 26. април, 1949
Со музика се занимава преку 30 години како новинар и радио презентер.
Соработник на бројни музичко-ориентирани списанија во Македонија и надвор од неа.
Направил интервја со луѓе како Б.Б.Кинг, Џек Брус, Питер Грин, Лаки Питерсон, Мајкл Хил, Фил Гај, Скот Хендерсон, Сем Браун (Биг Брадер и Холдинг Компани), Ким Симондс (Савој Браун) и многу други.
Последниве 4 години делува како уметнички директор на Скопскиот блуз и соул фестивал

е-пошта: vasja@blesok.com.mk

Васја Ивановски бил уредник на Блесок ЗвукБлесок бр. 08, април-мај, 1999
      звук, осврти: Интервју со Бернард Алисон

Блесок бр. 15, јуни-јули, 2000
      звук, осврти: Интервју со Мет О’Ри

Блесок бр. 16, август-септември, 2000
      звук, осврти: Скопски блуз земјотрес

Блесок бр. 17, октомври-ноември, 2000
      звук, осврти: Интервју со Ким Симондс

Блесок бр. 18, јануари, 2001
      звук, осврти: Интервју со Sam Andrew

Блесок бр. 19, февруари-март, 2001
      звук, осврти: Интервју со Ван Вилкс

Блесок бр. 21, јуни-јули, 2001
      звук, осврти: Интервју со Коко Тејлор

Блесок бр. 22, август-септември, 2001
      звук, осврти: Дени Фримен - сива еминенција на Тексас блузот
      звук, осврти: Диксифрог рекордс

Блесок бр. 23, октомври-ноември, 2001
      звук, осврти: Интервју со Хавиер Варгас
      звук, осврти: Препорачани албуми

Блесок бр. 24, јануари-февруари, 2002
      звук, осврти: Интервју со Скот Хендерсон

Блесок бр. 25, март-април, 2002
      звук, осврти: Интервју со Мајкл Хил

Блесок бр. 26, мај-јуни, 2002
      звук, осврти: Обврска да се сочува блузот

Блесок бр. 27, јули-август, 2002
      звук, осврти: Интервју со Џенифер Батен

Блесок бр. 29, ноември-декември, 2002
      звук, осврти: Интервју со Коко Монтоја

Блесок бр. 30, јануари-февруари, 2003
      звук, осврти: Интервју со Тони Вега

Блесок бр. 32, мај-јуни, 2003
      звук, осврти: Интервју со Џони Винтер
      звук, осврти: Препорачани албуми

Блесок бр. 33, јули-август, 2003
      звук, осврти: Скопски блуз и соул фестивал, 2003

Блесок бр. 34, септември-октомври, 2003
      звук, осврти: Парамециум
      звук, осврти: Препорачани албуми

Блесок бр. 43, јули-август, 2005
      звук, осврти: Скопје Blues & Soul 2005
      звук, осврти: Интервју со Девон Алман
      звук, осврти: Интервју со Коен Волтерс

Блесок бр. 45, ноември-декември, 2005
      звук, осврти: Интервју со Мет О’Ри

Блесок бр. 46, јануари-февруари, 2006
      звук, осврти: Интервју со Ајнис Сајбун

Блесок бр. 47, март-април, 2006
      звук, осврти: Препорачани албуми

Блесок бр. 48, мај-јуни, 2006
      звук, осврти: 20 години од дискографската фирма Dixiefrog Records

Блесок бр. 49, јули-август, 2006
      звук, осврти: Блуз и соул фестивал 2006

Блесок бр. 52, јануари-февруари, 2007
      звук, осврти: Новитети од продукцијата на „Кроскат рекордс“ од Германија

Блесок бр. 53, март-април, 2007
      звук, осврти: Препорачани албуми

Блесок бр. 54, мај-јуни, 2007
      звук, осврти: Скопски блуз и соул фестивал, 2007

Блесок бр. 55, јули-август, 2007
      звук, осврти: Скопје Блуз и Соул Фестивал 2007

Блесок бр. 58, јануари-февруари, 2008
      звук, осврти: Препорачани албуми

Блесок бр. 59, март-април, 2008
      звук, осврти: Препорачани албуми
      звук, осврти: Влатко Стефановски снима блуз албум

Блесок бр. 61-62, јули-октомври, 2008
      звук, осврти: Скопје Блуз и соул фестивал 2008


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+