Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ефтим Клетников
роден во с. Негрево, во 1946.
Дипломира на Филозофскиот факултет во Скопје, Историја на книжевностите на Југославија со славистика, 1969. Студиски престој имал во Париз (1979/80) како стипендист на француската влада.

Поезија:
Модер вир, Зраци и самраци, Окото на Темниот, Песни за Огнен, Икра и крило, Гласови, Триок,
Магновенија, Маж и жена со лице спроти ѕвездите, Прасјај, Троја.


Поезија за деца:
Кула со златно ѕвоно,Златна рипка, Море во сонот, 88 песни за месечината, Сончеви песни.

Есеи и критика:
Орион, Јатка, Во потрага по целината.

Има изготвено неколку антологии на македонската поезија.
Препејува од руски, француски, словенечки, српски, хрватски, словачки јазик.

Уредник на весникот на Независни Писатели на Македонија, Наше писмо.Блесок бр. 02, април-мај, 1998
      поезија: Оргија


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+