Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Лидија В. Кекеновска
родена на 18 јуни 1972 во Скопје.
Апсолвент е на Правниот факултет, на групата Политички науки. Со пишување поезија интензивно започнува во средношколските денови. Има објавувано свои песни во гласилото на Филолошкиот факултет „Лоза“.
Нејзината прва книга е во подготовка.Блесок бр. 02, април-мај, 1998
      поезија: Дозволете ми да плукнам


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+