Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Соња Манџук
родена 1966, Скопје
Воопшто без, поезија, КММ, 1989; Земљовање, поезија, „Млади Мај“, Зајечар, 1991; Деан Кингер: Сместен во смешна куќа, новела, „Македонска книга, 1994.Блесок бр. 02, април-мај, 1998
      проза: Утрото во кое јаваа на коњ...

Блесок бр. 35, март-април, 2004
      проза: Куси раскази


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+