Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ана Димишковска - Трајаноска
Ана Димишковска - Трајаноска, родена во Скопје, 1971,

Објавила Соцветија, (поезија, Темплум, 1994).
Асистент на Катедрата за филозофија на Филозофскиот факултет во Скопје. Магистрирала на тема Прагматиката и теоријата на аргументацијата, (Ѓурѓа, 2001)
Ана Димишковска - Трајаноска била уредник на Блесок Есеи
е-пошта: ananke27@hotmail.com


Книги од Ана Димишковска - Трајаноска во издание на Блесок:


thumb

Блесок - избор: Еа.02

Избрани есеи, уредник: Ана Димишковска - Трајаноска, еКнига, на македонски.


thumb

Blesok - selection: Ea.02

Избрани есеи, уредник: Ана Димишковска - Трајаноска, еКнига, на англиски.
Блесок бр. 02, април-мај, 1998
      есеи: Меланхолија

Блесок бр. 05, октомври-ноември, 1998
      есеи: Границите на јазикот - граници на светот?

Блесок бр. 22, август-септември, 2001
      есеи: Ткаењето на отсутното

Блесок бр. 32, мај-јуни, 2003
      есеи: Ема

Блесок бр. 37, јули-август, 2004
      критика: Во пајажината на разговорот


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+