Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ермис Лафазановски
раскажувач, романсиер, историчар и теоретичар на литературата. Роден е во Клуж, Романија на 8 декември 1961 година. Завршил Филолошки факултет во Скопје. Доктор по филолошки науки. Работи во Институтот за фолклор „Марко Цепенков“ во Скопје. Член на ДПМ од 1994 година.
Автор е на книгите: Половина божилак (раскази, 1992), Традиција, нарација, литература (монографија, 1996), Благородник (роман, 1997), Кога во Скопје ги беа измислиле чадорите (раскази, 1999), Македонските космогониски легенди (студија, 2000), Текст и менталитет (зборник, 2000).Блесок бр. 02, април-мај, 1998
      есеи: Концепцијата на светот во македонските народни легенди

Блесок бр. 09, јуни-јули, 1999
      проза: Кога во Скопје ги беа измислиле чадорите


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+