Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Октај Ахмед
поет од турската националност во Македонија. Роден е во Скопје на 24 ноември 1967 година. Завршил Филолошки факултет во Скопје. Работи на Катедрата за турски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје. Член на ДПМ од 1995 година.
Автор е на книгата: Сенфони(1994).Блесок бр. 01, март, 1998
      поезија: 3 песни


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+