Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Јовица Тасевски - Етернијан
поет, есеист, критичар, преведувач. Роден е на 25 јули 1976 година во Скопје. Дипломирал на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје. Директор и главен уредник на издавачката куќа „Макавеј“ од Скопје. Член на ДПМ од 2000 година.
Автор е на книгите: Нешто се слуша (поезија, 1995), Визии, глагол (поезија, 1997), Веда (поезија, 1998), Постојното, плимата (критики и есеи, 2000).Блесок бр. 21, јуни-јули, 2001
      критика: Македонска поетска дијалектика


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+