Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Сузана В. Спасовска
родена 1972 година во Ротердам, Холандија. Дипломира на Филолошкиот факултет во Скопје, на групата за Македонски јазик и јужнословенски јазици. Сега е на постдипломски студии на истиот факултет, на одсекот за компаративна книжевност. Добитник е на Прва и Втора награда на Поткозјачките средби во 1995 година. Автор е на стихозбирката И љубов и заговор, во издание на Македонска книга, во 1996 година. Објавува поезија, осврти и есеи во книжевната периодика.

e-пошта: suzanavs@yahoo.com


Книги од Сузана В. Спасовска во издание на Блесок:


thumb

Смртно писмо

Поезија од Сузана В. Спасовска, еКнига, на македонски.


thumb

Death Letter

Поезија од Сузана В. Спасовска, еКнига, на англиски.

Препев: Петар Волнаровски. 
Лектура: Елизабета Баковска.


thumb

Смртно писмо

Поетска збирка од Сузана В. Спасовска (2004)

Едиција Бореа, книга 03
Блесок бр. 04, август-септември, 1998
      поезија: Мојата Ева


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+