Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Димитрие Дурацовски
раскажувач. Роден е на 15 февруари 1952 година во Струга. Завршил Училиште за применета уметност во Скопје. Работи како ликовен соработник во Народниот музеј во Струга. Член на ДМП од 1989 година.
Автор е на книгите: Тајна историја (раскази, 1986), Црни пророци (раскази, 1996).Блесок бр. 04, август-септември, 1998
      проза: Хемиска свадба


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+