Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Братислав Ташковски
роден 1960 во Скопје. Автор е на книгите Прсти во облаците (КММ, 1987), Бикови во мојот крвоток (Наша книга, 1989), Опасна хартија (Македонска книга, 1991), Ангелот и жедната муза (Македонска книга, 1994) и Демоника (Матица македонска, 1997). Добитник е на наградите „Студентски збор“ и „Млад борец“.Блесок бр. 05, октомври-ноември, 1998
      поезија: Бикови во мојот крвоток


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+