Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Фахри Каја
поет, раскажувач, преведувач, антологичар од турската националност во Македонија. Роден е во Куманово на 15 јуни 1930 година. Студирал на Филолокиот факултет во Белград. Бил општествено-политички работник. Член на Македонскиот ПЕН центар. Член на ДПМ од 1956 година.
Автор е на книгите: Првите чекори (песни за деца, 1952), Гласови од село (поезија, 1958), Довидување (поезија, 1963), Среќно (раскази, 1978), Ѓокушсак (раскази, 1984), Детски соништа (песни за деца, 1991), Есеи и критики (1994), Госпоѓица (раскази за деца, 1996), Попладневно сонце (раскази, 1998).Блесок бр. 20, април-мај, 2001
      проза: Не ја гасни ламбата


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+