Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Хеберт Абиморад
Хеберт Абиморад е роден 1946 во Монтевидео, Уругвај. Во 1975 се преселил во Шведска каде што живее и денес. Работи како наставник по шпански јазик и како новинар за култура. Има објавено седум книги поезија: Готембург, љубов и судбина (1982), Далечни движења (1985), Одгласни гласови (1988), Скромни песни (1994), Скромни песни 2 (1995), Малена и Сибер (1996, под псевдонимот Мартина Мартинез) и Скромни песни 3 (1998).Блесок бр. 19, февруари-март, 2001
      поезија: Фрагмент


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+