Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Наташа Бунтеска
Родена 13.02.1973 во Скопје. Апсолвент е на катедрата за Општа и компаративна книжевност на Филoлошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје. Досега објавила две поетски книги: Мали вечности (1998) и Горниот град (2001). Го напишала сценариото за краткиот арт филм „Здивот ме врзува (со светот)“ којшто се снимаше на почетокот на 2001 година во Индија. Работи како новинар во весникот „Време“ и сè уште се обидува да пробува од светот доволно дозирано за да не се засркне.


Книги од Наташа Бунтеска во издание на Блесок:


thumb

Горниот град

Поезија од Наташа Бунтеска, еКнига, на македонски.


thumb

The Upper City

Поезија од Наташа Бунтеска, еКнига, на англиски.

Превод: Моника Ташковска.
Блесок бр. 20, април-мај, 2001
      поезија: Интимни подароци


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+