Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Георги Константинов
Георги Константинов е роден во 1943 год. во Плевен, Бугарија. Дипломирал на Софискиот универзитет. Работи како уредник во повеќе значајни бугарски списанија за литература.
Поетски книги: Насмевката е мојот капитал (1967), Неписмено срце (1978), Друштвен самотник (1982), Во состојба на будна кома (1996), Дрво и птица (1999); изборот од неговата поезија Те сакам дотука бил распродаден во 25.000 примероци.
Награди: Национална награда за поезија (1979, 1983), Medalica Pontifia, Ватикан (1996) и др.Блесок бр. 20, април-мај, 2001
      поезија: Дом


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+