Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Шарон Хас
Шарон Хас, р. 1966 година во Рамат-Ган. Има завршено студии по религија и култура во Тел Авив. Предавала литература и филозофија на универзитетот во Тел Авив. Нејзината прва поетска книга Мајката планина ја нема е објавена во 1997 година и за неа ги има добиено наградите за дебитантска книга од Советот за литература и култура на Израел и стипендијата Лези Хексли. Учествувала на меѓународните фестивали во Ротердам, Ерусалим и Струга.
Живее и работи во Тел Авив.Блесок бр. 22, август-септември, 2001
      поезија: Проѕирност


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+