Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Маријан Драгич
Маријан Драгич е современ романски поет, роден 1953 год. Автодидакт, одвреме-навреме работи во редакции на книжевни списанија и издавачки куќи. Ги објавил следните поетски книги: За поетската уметност (1988), Партија билијард во руската шума (1995), Снајперистот (прво издание 1997 и второ издание 1998) и Црнкинка (во печат). Застапен е во повеќе антологии на современата романска поезија во Романија и во странство. Беше учесник на Струшките вечери на поезијата 1996.Блесок бр. 21, јуни-јули, 2001
      поезија: Снајперистот


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+