Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Маја Апостолоска
Маја Апостолоска е родена на 07.12.1976 година. Дипломирала на Катедрата за општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет Блаже Конески во Скопје, каде моментално е на постдипломски студии на Катедрата по македонски јазик. Авторка е на стихозбирките: Заиграј, веќе, мастилаво! (2000) и Прекин на комуникацијата (2004). Со Ј.Т. Етернијан го имаат приредено изборот од современата македонска поезија со библиски, религиозни и апокрифни мотиви, кој излезе како тематски број на списанието Стремеж (11-12) во 2000 година. Во периодиката објавува поезија, книжевни критики и препеви.Блесок бр. 21, јуни-јули, 2001
      поезија: Требаше да се заклучи

Блесок бр. 48, мај-јуни, 2006
      критика: Оригинална нијанса на перцепирањето на реалноста


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+