Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Сашо Димоски
Роден 1965 година. Се занимава со фотографија и компјутерска графика. Работел во Македонска Телевизија и пишувал за културната редакција на „Утрински весник“ и „Глобус“, а е соработник на првото електронско списание за култура во Македонија – „Блесок“. Од 2007 година работи како фотограф на археолошки истражувања. Во моментов е надворешен соработник – истражувач во Регионалниот центар за дигитализација на културното наследство.Блесок бр. 100, септември, 2015
      галерија, изложба:

Блесок бр. 105, јануари, 2016
      галерија, изложба:

Блесок бр. 111, јануари, 2017
      галерија, изложба:

Блесок бр. 21, јуни-јули, 2001
      галерија, изложба:

Блесок бр. 76, јануари-февруари, 2011
      галерија, изложба:

Блесок бр. 86, септември-октомври, 2012
      есеи: Јас сум, Висенте!

Блесок бр. 97, јули-август, 2014
      галерија, изложба:
      галерија, осврти: Изгрев на залез – постапокалиптична реа на транзицијата


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+