Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Андреј Митевски
Андреј Митевски
Роден 31.10.1976 Скопје, Македонија
Дипломирал на Академијата за ликовни уметности во Скопје 1999
Постдипломски студии во класата на проф. Драган Попоски Дада во 2000/2001година

Самостојни изложби:
2000 - Охрид, Куќа Робевци
1999 - Скопје, CIX Gallery

Групни изложби:
2001 - Скопје, 5-то Биенале на млади автори

Колонии:
1997 - Прилеп
1998 - Прилеп
1999 - Валемаијо - Италија
1999 - Атина - Италија
2000 - Cervara Di Roma-ItalijaБлесок бр. 23, октомври-ноември, 2001
      галерија, изложба:


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+