Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Јон Милош
Јон Милош е роден во романско семејство 1930 год. во Сутјеска, Србија. Дипломирал филозофија на Универзитетот во Белград, а постдипломски студии завршил на Сорбона во Париз. Од 1964 год. живее и работи во Шведска. Има објавено шеснаесет поетски книги на романски јазик, четири на шведски и четири на српски. Преведува од и на шведски, романски, српски, македонски и француски јазик. Како поет и препејувач има добиено повеќе награди.Блесок бр. 24, јануари-февруари, 2002
      поезија: Век на среќата


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+