Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Рене Магрит: 1922-1943
Рене Франсоа Гислен Магрит (1898-1967), белгиски надреалист. Роден во Лесине, Магрит сликал со свој стил уште пред неговата прва изложба во 1927. Неговите дела се карактеристични по необичното сопоставување на вообичаените предмети, како и по несекојдневниот контекст којшто на познатите нешта им дава ново значење.Блесок бр. 24, јануари-февруари, 2002
      галерија, изложба:


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+