Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Јасна Котеска
Јасна Котеска (1970, Скопје, Македонија). Работи како асистент на Универзитетот Свети Кирил и Методиј и како предавач во Центарот за женски студии во Скопје. Магистрирала литература на Универзитетот во Скопје и родови студии на Централно-Европскиот Универзитет. Работи како уредник и како уредник за сексуалности во списанието Идентитети.

Јасна Котеска била уредник на Блесок критика

Контакт: jasnakoteska@yahoo.comБлесок бр. 01, март, 1998
      критика: Анализа на една катализа

Блесок бр. 07, февруари-март,1999
      критика: Љубовта во македонскиот фантастичен расказ

Блесок бр. 29, ноември-декември, 2002
      критика: Еден во Парот

Блесок бр. 49, јули-август, 2006
      критика: Против пред-архивскиот менталитет

Блесок бр. 61-62, јули-октомври, 2008
      есеи: Отсутни татковци

Блесок бр. 64, јануари-февруари, 2009
      есеи: Каде стоиш додека го создаваш своето дело?

Блесок бр. 96, мај-јуни, 2014
      критика: Роман на една нова наративна младост


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+