Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Жарко Кујунџиски
Жарко Кујунџиски (р. 1980, Скопје), студент на четврта година на Катедрата по општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“. Во периодиката објавува проза и есеи. Добитник на десетина награди на различни конкурси за краток расказ, есеи и драмски текстови. Нема самостојна публикација. Во периодот 1998-2000 година работел како режисер со неколку аматерски театарски групи. Се занимавал и со новинарство, соработувајќи со разни весници и списанија („Дневник“, „Млад борец“, „Кинопис“, „Профил“, „Студентски збор“, „Наш свет“). Моментално ја извршува функцијата на главен и одговорен уредник на „Лоза“, списанието на студентите на Филолошкиот факултет.Блесок бр. 26, мај-јуни, 2002
      галерија, осврти: Македонски рашомон

Блесок бр. 31, март-април, 2003
      критика: Блаже Конески како текстовен преведувач и заведувач

Блесок бр. 33, јули-август, 2003
      галерија, осврти: Амелија Пулен:


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+