Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Владимир Шопов
поет, раскажувач, писател за деца. Роден е на 16 декември 1948 година во Белград. Починал на 23 алрил 2000 година во Скопје. Завршил Правен факултет во Скопје. Работел во Владата на Република Македонија.
Автор е на книгите: Луцидна интервала (1970), Од век на век сe така со лева нога со десна рака (поезија, 1973), Фату (поезија, 1976), Заратустра во Делфи (поезија, 1978), Јас, фетус (поезија, 1983), Креда (поезија за деца, 1983), "Alchemia" (андор. благо) (поезија, 1986), Winter Song (1988), Запис и сништа за Александра Магнум (романизирана биографија, 1997).Блесок бр. 26, мај-јуни, 2002
      проза: Сон


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+