Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Вислава Шимборска
Вислава Шимборска, поет и есеист, добитник е на Нобеловата награда во 1996 година. Родена е во Курник, близу Познањ, 1923 година. Живее во Краков од 1931 година. Првата збирка поезија „Затоа живееме“ ја објавила во 1952 година.Блесок бр. 27, јули-август, 2002
      поезија: Можности


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+