Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ненад Георгиевски
Ненад Георгиевски
р.12.12.1975 Скопје

Дипломиран професор по англиски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет Кирил и Методиј, Скопје.

Колекционер на музика, голем љубител на книги, преведува, пишува прилози и интервјуа кои се објавувани во Блесок, Форум, Урбан Магазин, Неделен магазин, Антена.

Ненад Георгиевски бил уредник на Блесок ЗвукБлесок бр. 27, јули-август, 2002
      звук, осврти: Интервју со Дејвид Брн

Блесок бр. 28, септември-октомври, 2002
      звук, осврти: Нова генерација бразилски музичари - Морено Велосо

Блесок бр. 33, јули-август, 2003
      звук, осврти: Стив Роуч - Шаман на современата електронска музика

Блесок бр. 34, септември-октомври, 2003
      звук, осврти: Дејв Даглас - Човек со многу интереси и пасии

Блесок бр. 36, мај-јуни, 2004
      звук, осврти: Ибрахим Ферер – Кубанска легенда

Блесок бр. 37, јули-август, 2004
      звук, осврти: Мануел „Гуахиро“ Мирабал
      звук, осврти: Laika – Комуницирање човечки емоции


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+