Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Василиј Кандински
Василиј Кандински, 1866-1944
Руски апстрактен сликар којшто сметал дека формата и бојата се способи да се изразат. Основач на Синиот Јавач, германска група на апстрактни експресионисти. Предавал и на Баухаус школата (1922-1933).Блесок бр. 29, ноември-декември, 2002
      галерија, изложба:


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+