Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ханјонг Џеонг
Роден е во Чунгју, Кореја, 1958. Дипломирал современа корејска поезија, докторирал на Универзитетот Кјеонги. Џунган Дејли Њуз го проглазува за најдобар млад критичар во 1980.
Поезија првпат објавува во 1985. Досега објавил три збирки: Состанок со странецот (1990), Тажниот Санта Фе (1994) и Приказни за Нана (1999).
Уредник е на PoemCafe.Блесок бр. 28, септември-октомври, 2002
      поезија: Приказни за Нана


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+