Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Драшко Митриќески
Драшко Митриќески е автор на Вовед во Будистичката Медитација (Табернакул, 1997), Bhagavad Gãtà (Табернакул, 1998), Bodhicaryavatara Табернакул, 1999), Målamadhyamikakàrikà (во печат), како и на повеќе студии и есеи објавени во земјата и во странство. Се занимава со критичко истражување на Религиите од Исток. Поле на негов посебен интерес е Будизмот, со потесни специјализации во Мадјамика Школата. Живее во САД.Блесок бр. 28, септември-октомври, 2002
      есеи: Зен во јапонските уметности


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+