Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Примож Чучник
Примож Чучник е роден 1971 год. во Љубљана. Студирал филозофија и социологија на Филозофскиот факултет во Љубљана. Објавувал во многу книжевни списанија, а неговата прва поетска книга Две зими што излезе во 1999 год. ја доби наградата за најдобро дебитанстко дело. Неговата втора поетска книга Ритам во рацете излезе во 2002. Преведува од полски, пишува книжевни критики и рецензии и работи како уредник во списанието Литература.


Книги од Примож Чучник во издание на Блесок:


thumb

Zapach herbaty

Поезија од Примож Чучник, еКнига, на полски.


thumb

Vonj po čaju

Поезија од Примож Чучник, еКнига, на словенечки.
Блесок бр. 29, ноември-декември, 2002
      поезија: Мирис на чај


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+