Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Даниел Банулеску
Даниел Банулеску е роден на 31 август 1960 год. во Букурешт.
Пишува поезија и проза.
Книги: Ќе те љубам до крајот на креветот (поезија, 1993); Те бакнувам в газ, сакан водачу наш! (роман, 1994); Баладата на Даниел Банулеску (поезија, 1997); Седумтемина букурешки кралеви (роман, 1998); Федерална република Даниел Банулеску (поетски антологиски избор, 2000).
Преведен е на англиски, германски, француски, словенечки и српски.
Член е на Сојузот на писателите на Романија и на романскиот ПЕН.Блесок бр. 30, јануари-февруари, 2003
      поезија: Ќе се збрчкаш, егзотично овошје ќе станеш


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+