Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Фарај Бу ал-Иша
Фарај Бу ал-Иша е роден во Либија, 1956 година. Првата збирка поезија ја објавил во 1987 и потоа две во Кипар (1992 и 1993). Живее во Германија како политички бегалец.Блесок бр. 30, јануари-февруари, 2003
      поезија: Спиј


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+