Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ричард Иванишевиќ
Ричард Иванишевиќ е роден 27.01.1956 година во Битола. Дипломирал Историја на уметност на Филозофскиот факултет при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје.

Од 1980 година објавува есеи, културолошки статии, студии, каталози, коментари, журнали и хроники за знаменити и познати автори и дела од македонската и светската ликовна заложба, од класична и модерна уметничка провениенција, во многу македонски списанија, соработник со повеќе печатени и електронски медиуми – осврти за уметност и култура.Блесок бр. 30, јануари-февруари, 2003
      есеи: Автопортретите на генијот


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+