Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Срѓан В. Тешин
Срѓан В. Тешин е роден во 1971 во Југославија, каде што и живее. Објавил многу текстови: раскази, роман, драма, поезија, студии, есеи. Некои од неговите дела се преведени на англиски. Уредник е на списанието „Северни бункер“ во Кикинда.Блесок бр. 30, јануари-февруари, 2003
      есеи: Дали е бајката лавиринт?


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+