Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Жил Фабре
Жил Фабре е еден од најпреведуваните ирски хаиѓини. Роден е 1964 во Франција. Преведувач и професор по француски во Даблин од 1988 година. Првото хаику го напишал за време на едно патување по светот, во 1994 година. Застапен е во повеќе хаику антологии, а од 1996 година објавуван е низ светските хаику списанија - Alliance (Австралија), Blithe Spirit и Presence (Велика Британија), Haiku Spirit (Ирска)... Негов јунак е Корто Малтезе.Блесок бр. 31, март-април, 2003
      поезија: Хаику


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+