Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Мелиса Фондаковски
Мелиса Фондаковски е млада американска поетеса со полско-американско потекло. Живее во Сан Франциско. Дипломирала во 1997 год. Објавува поезија во повеќе книжевни списанија и има поетски читања ширум земјата. Ја објавила поетската книга „Нетрпеливости“ со која во 2001 год. освоила награда за поезија на државата Вирџинија.Блесок бр. 31, март-април, 2003
      поезија: Авионите со кои летам не се уриваат


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+