Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Џим МекГара
Џим МекГара дипломирал Уметности и англиски јазик, а магистрирал Уметности и Либерални студии како и Убави уметности и Креативно пишување. Предава Современа поезија и Креативно пишување на Универзитетот „Јужна Индијана“ во Евансвил. Уредник е во списанието за литература Southern Indiana Review и директор на поетскиот фестивал RopeWalk Reading Series во Њу Хармони, Индијана. Пишува поезија, проза и есеи. Објавува во многу списанија ширум САД, има книжевни настапи на разни универзитети, во библиотеки, книжарници итн. Во периодот од 1999 год. до сега има добиено над 15 книжевни награди и грантови за литература.Блесок бр. 31, март-април, 2003
      поезија: Автопортрет на изгрејсонце


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+