Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Михајло Пантиќ
Михајло Пантиќ (1957) е современ српски писател и критичар. Потпретседател е на Српскиот ПЕН центар. Предава Историја на српската литература и Креативно пишување на Филолошкиот факултет во Белград. Има објавено 25 книги (раскази, есеи, критика, студии, антологии). Неговите раскази се преведени на 15 јазици. Уредник е на едициите „Албатрос“ и „Пан“. Бил уредник на познатите српски книжевни списанија „Књижевна реч“ и „Књижевне новине“. Сега е уредник на книжевните списанија „Свет речи“ и „Књижевни гласник“.Блесок бр. 31, март-април, 2003
      проза: Се завртев накај ѕидот и продолжив да спијам


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+