Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Линдита Ахмети
Линдита Ахмети е родена 1973 во Призрен. Се школувала во Скопје, каде што и живее. Нејзините песни се објавени во многу списанија на албански и македонски јазик. Има објавено три збирки песни на албански јазик: „Малини и блуз“ (1993), „Островот Адулар“ (1996) и „Божилак“ (2000). На македонски јазик издадени се збирките песни „Камена месечина“ (1998) и „Син сон“ (2002).Блесок бр. 33, јули-август, 2003
      поезија: Пластење на жолтилото


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+