Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Асмир Кујовиќ
Асмир Кујовиќ (Босна и Херцеговина) е роден 1973 година во Нови Пазар. Студирал книжевност. Објавил две збирки поезија: "Vojni sanovnik" (1997) и "Zadgrobni život" (2000). Неговиот роман "Ko je zgazio gospođu mjesec" ја добил наградата за најдобра книга издадена во 2002 година. Главен уредник на списанието за литература „Лица“. Живее во Сараево.Блесок бр. 34, септември-октомври, 2003
      поезија: Дневник


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+