Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Срѓан Папиќ
Пишува куси раскази.
Роден е на 26.10.1977 во Зрењанин.
Апсолвент е на Филолошкиот факултет во Белград, на групата за српска книжевност и јазик со општа книжевност.
Книги: Задачи по трудољубивост, (2000, коавтор); Дневник (2001, коавтор, 6-то априлска награда на Белград); Проект Кортасар (2002, коавтор); Непремостливи разлики (2001).
Објавува во бројни списанија во Србија и Црна Гора, како и во некои словенечки, македонски и канадски списанија. Преведуван на словенечки, англиски и грчки.
Е-пошта: srdjanpapic@yahoo.com


Книги од Срѓан Папиќ во издание на Блесок:


thumb

To write?

Раскази од Срѓан Папиќ, еКнига, на англиски.

Превод: Марија Паниќ; Тања Славниќ; Јелена Николиќ; Немања Влачо; Милан Добричиќ.


thumb

Pisati?

Раскази од Срѓан Папиќ, на српски. еКнига.
Блесок бр. 34, септември-октомври, 2003
      проза: Разбирањето на судијата Одекновски


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+