Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Бобан Богатиновски
Бобан Богатиновски е роден 1971 г. во Куманово. Дипломирал на Медицинскиот факултет во Скопје. Автор е на книгите поезија:
Луцидни халуцинации
-1994 г. (награда Студентски збор)
Прекрасен ден за умирање
- 1998 г.
Светлината е посилна
- 2004 г.
Работи како лекар во ПЗО Мултимедика - Куманово.


Книги од Бобан Богатиновски во издание на Блесок:


thumb

Светлината е посилна

Поезија од Бобан Богатиновски, еКнига, на македонски.


thumb

The Light is More Powerful

Поезија од Бобан Богатиновски, еКнига, на англиски.

Превод: Јанка Арсовска.
Блесок бр. 36, мај-јуни, 2004
      поезија: Сонот на делфинот

Блесок бр. 44, септември-октомври, 2005
      поезија: Виртуелен парк


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+