Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Даи Сижи
Даи Сижи е роден во Кина во 1954-та. Тој е режисер кој и самиот бил „превоспитан“ во периодот 1971-1974. Заминал од Кина во Франција во 1984., каде што живее и работи и денес. Неговиот прв роман, Балзак и малата кинеска шивачка доживеа успех преку ноќ кога се појави во Франција во 2000-та, станувајќи бестселер и добивајќи пет награди. Книгата е преведена во 19 земји, а по неа е снимен и филм.


Книги од Даи Сижи во издание на Блесок:
Блесок бр. 38, септември-октомври, 2004
      проза: Балзак и малата кинеска шивачка


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+