Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Зоран Ковачевски
Зоран Ковачевски, прозаист. Роден е на 15 април 1943 година во Светозарево. Завршил Правен факултет во Белград. Работел во Костозглобната болница во Охрид. Сега работи во Основниот суд во Охрид.
Автор на книгите: Охридски приказни (раскази, 1974), Семејна фреска (роман, 1976). Летачи на метли (роман, 1980), Аристотел од Ресен (раскази, 1984), Добрина (раскази, 1990), Одмазда (роман, 1992), Историја на светото дело (роман, 1993), Пејач (раскази, 2000).
Добитник е на наградата „Мисла“ (за роман).Блесок бр. 36, мај-јуни, 2004
      проза: Враќање


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+