Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Давид Албахари
Давид Албахари (1948), писател и преведувач, има објавено осум романи и седум збирки раскази. Моментно живее во Калгари, Канада.


Книги од Давид Албахари во издание на Блесок:


thumb

Пакет 23

Едиција ЕваТас Проза, 2015 г. 

• Давид Албахари: Животинско царство 
• Огњен Свиличиќ: Главата на големата риба 
• Бора Ќосиќ: Улогата на моето семејство во светската револуција


thumb

Животинско царство

Роман од Давид Албахари, еКнига, на македонски. 

Превод од српски: Елизабета Баковска. 


thumb

Животинско царство

Роман од Давид Албахари (2015) 

Превод од српски: Елизабета Баковска. 

Едиција EvaTas Проза, книга 01


thumb

Пакет 14

Худолин + Ковач + Албахари = чудна комбинација: проверете како функционира! 

• Јуриј Худолин: „Разузданост“
• Мирко Ковач: „Град во огледало“
• Давид Албахари: „Гец и Маер“


thumb

Гец и Маер

Роман од Давид Албахари, еКнига, на македонски.

Превод од српски: Елизабета Линднер.

Албахари раскажува силна историска сага, не заборавајќи дека историјата не може да се раскаже без голем сомнеж…
Блесок бр. 07, февруари-март,1999
      есеи: Товарот на мимикријата

Блесок бр. 28, септември-октомври, 2002
      проза: Мојот маж

Блесок бр. 88, јануари-февруари, 2013
      проза: Гец и Маер

Блесок бр. 91, јули-август, 2013
      проза: Мали раскази


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+